Meny

Lediga jobb

Yrkeslärare - Hantverk - Frisör

Svenska Frisörskolan, Stockholm / Frisörlärare

Svenska Frisörskolan (Elevutbildarna i Sverige AB) startades år 2005 i Trollhättan och bedrivs idag även på orterna Solna och Göteborg. Svenska Frisörskolan är godkänd av den nationella branschens parter Frisörföretagarna och Handelsanställdas Förbund. Vidare är skolan godkänd av internationella Pivot Point som är världsledande inom frisörpedagogik.

Svenska Frisörskolan har nu även av Skolinspektionen ett bemyndigat tillstånd med betygsrätt för utbildning motsvarande kommunal vuxenutbildning.

Utbildningen har under åren erhållit utmärkelser som exempelvis Årets Frisörutbildning i Sverige 2019 av Frisörföretagarna och Best Academy Global av OMC 2013.

Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Svenska Frisörskolan är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med branschen och näringslivet utvecklar den bästa utbildningen för varje elev.

Det här söker vi

I första hand söker vi dig som är legitimerad yrkeslärare alternativt har stor kompetens och erfarenhet inom ditt yrke som frisör. Du bör ha erfarenhet av betygsättning efter gällande betygskriterier. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov. Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda eleverna dit.

Vi söker dig som har erfarenheter inom utbildning och är behörig frisör från grunden. Du är en driven och engagerad person som värnar om yrkets kvalitet och individers utveckling. Du vill handleda och utbilda framtida frisörer och få påverka kvalitet inom området. För att trivas hos oss krävs att du är lösningsfokuserad samt tycka om att hålla flera saker igång samtidigt.

Som yrkeslärare förväntas du att kunna planera och genomföra en såväl praktisk som teoretisk undervisning. Stor vikt läggs på det pedagogiska arbetet men även att du kan följa upp elevernas lärande/progression och utifrån resultat, löpande kunna lägga upp nya planeringar på individuell basis. Vi värnar om kvalitet i elevernas dagliga lärande – därför är det viktigt för oss att man som yrkeslärare hela tiden bedriver lärandeprocesser. Det ingår också i dina arbetsuppgifter att göra bedömningsunderlag, göra bedömningar och hålla en informativ och bra dialog med skolans APL-platser. Du som lärare har också ansvaret för elevernas APL och kontakt med branschen.

Ditt uppdrag

Svenska Frisörskolan i Stockholm bedriver yrkesutbildning för vuxna. Antingen betalar eleven platsen privat eller så går eleven utbildningen via sin hemkommun (KOMVUX). Vi värnar om att våra elever ska vara anställningsbara när de avslutar hos oss. I vårt arbete har vi en tydlig elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Vi ser att du är självgående och strukturerad med förmåga att organisera, ansvara för och prioritera dina aktiviteter på ett effektivt sätt. Du har ett inbjudande sätt och är lösningsorienterad.

Ditt uppdrag är att undervisa på vår frisörutbildning, vår barberarutbildning eller gärna båda. 

Det här erbjuder vi dig

Vi är ett gott gäng som stöttar varandra och har nära till skratt. Du får kollegor runt hela Sverige, en öppen organisation där det är korta beslutsvägar och goda möjligheter.

Företag: Svensk Helhetsdesign AB

Placeringsort: Stockholm

Anställningsvillkor: Tillsvidare (med 6 månader provanställning) med omfattning ca 20%, eller enligt överenskommelse.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Ersättning: Månadslön

Sista dag att ansöka: Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Gina Brontén, stockholm@svenskafrisorskolan.se

Varmt välkommen med din ansökan!