Meny

Om Svenska
Frisörskolan

I samarbete med Session.Map

Vi vågar påstå att Svenska Frisörskolan är en av landets bästa frisörutbildning! Med ett personligt engagemang och en hög utbildningskvalitet arbetar vi strategiskt målmedvetet med tekniker och produkter som gör våra elever till inspirerade proffs. 

Svenska Frisörskolan erbjuder idag utbildningar i Stockholm och Trollhättan. Vi samarbetar med Pivot Point, världens främsta aktör bland frisörutbildare. Efter genomförd utbildning belönas du med ett internationellt diplom från dem.

Läs mer om utbildningen på hemsidan och skicka din intresseanmälan redan idag!

STOCKHOLM

Centralt läge med goda kommunikationer Frisörutbildningen sker i våra lokaler vid Solna Strand i Stockholm. Ett stenkast från skolan ligger tunnelbanestationen Solna Strand och en kort promenad tar dig till Sundbybergs centrum med mycket goda kommunikationer. Är du sugen på att gå utbildning till frisör i Stockholm? Kontakta oss med din intresseanmälan redan idag!

Vårt team

Ola Oterkjaer
Gina Brontén
Isabel Kungberg

GÖTEBORG

Vi ser till att du får bästa utbildningen i framsidans stad Göteborg! Våra lärare ser till att ge dig träning av hög kvalitet. Huvudlärarna har gesällbrev, mästarbrev och även högskolepedagogik. På vår frisörutbildning håller vi högt tempo men glömmer inte bort att ha kul! Våra frisörutbildningar bedrivs i centrala Göteborg 5 min från centralstationen.

Vårt team

Britt-Mari Jagedal

Vår strålande rektor Britt-Mari har en drivande kraft för detta yrke! Hon har över 30 års erfarenhet inom frisörbranschen och jobbade senast med SVT 1 och TV-serien Salongen!

Britt-Mari startade sin karriär i USA där hon utbildade sig till stylist och vid 18 års ålder kom hon hem och startade frisörsalong! Hon tog sitt Gesäll 1990, Mästarbrev 2011 och läste pedagogisk utbildning till frisörlärare. År 2006 startade hon Svenska Stylistskolan. Idag har hon tagit med sig sin samlade kunskap till Svenska Frisörskolan i Göteborg där hon jobbat sedan 2010. Hon brinner för yrket och har jobbat som frisörtekniker och rest landet runt med sina ”makeover”-kurser.

B-M inspirerar sina elever och hennes sprudlande energi märks i hela klassrummet. Hon ser till att du som elev når målet mot frisör!

Britt-Maris motto: Min energi får jag av att få lära ut och att få ge min kunskap till eleverna, ge mig din tid så får du dubbelt tillbaka.

Felicia Wernerman

Felicia är ett av våra nya tillskott. Hon gick ut Svenska Frisörskolan 2015 och har idag gesällbrev och hyr en stol när hon inte är hos oss på skolan.
Utöver sin frisörexamen är Felicia även utbildad florist vilket hon har tävlat inom.

Felicias motto: Vill man så kan man

Amanda Nord

Amanda började sin karriär 2014 när hon startade Nordisk Skönhet. Hon är utbildad Frisör/Stylist även i Fransförlängning i vilket hon idag utbildar.

Hon brinner för allt inom styling men jobbar idag mycket med bröllop och events. Amanda har jobbat med musikvideos och photoshoots.

”Min drivkraft får jag utav att kreativiteten får flöda och av att jag får människor att bli glada.”

Malena Williamson

Jag utbildade mig till frisör på Svenska Frisörskolan 2010, tanken var egentligen att vidareutbilda sig till stylist men jag blev kär i frisöryrket och fastnade. Åkte sedan till Oslo och gjorde ett års lärlingstid. Där fick jag chansen att börja tävla, vilket har tagit mig till svenska frisörlandslaget som jag tävlat flertal internationella tävlingar för. Brinner för utbildning och utveckling, och att hela tiden lära mig nya saker. Håller även på att utbilda mig till behörig yrkeslärare, samtidigt som jag arbetar på salong i Borås.

Malenas motto: Ta inte saker så allvarligt! Det viktigaste är att ha roligt, sen löser sig resten.

Ronny Nieminen

Ronny Nieminen

Har alltid haft en passion för hantverksyrken. Att få arbeta med händerna är något som driver mig, att skapa, forma och förändra. Då fann jag detta drömyrke.

Jag gick min barberarutbildning 2018 och har sedan dess haft ett mål i sikte, att ta min barberargesäll! Ett halvår senare hade jag äntligen mitt Gesällbrev!

Drivkraften i detta yrket för mig är att ständigt utvecklas, (man blir ALDRIG fullärd). Som person är jag strukturerad fokuserad med ett tålamod utan dess like.

Mitt nästa mål i sikte är mot Mästarbrevet!

Gör som jag, ta steget och gå den bästa utbildningen på en fantastisk skola som denna.

TROLLHÄTTAN

Kom till vår väletablerade frisörskola i Trollhättan där lärarna sätter eleverna i första rummet. Alldeles vid gågatan i centrala Trollhättan finns lokalerna för vår frisörutbildning. Vi erbjuder dig som elev en bred och heltäckande grund för att utvecklas och utmanas. Med fenomenala pedagoger och en läroplan i världsklass inspirerar vi dig till starten av en strålande karriär.

Vårt team

Michael Gustafsson

Entreprenör inom frisörbranschen. Startade Svenskafrisörskolan 2005 för att förändra frisörutbildningen i Sverige till det bättre och ge alla intresserade en möjlighet att utbilda sig till frisör.

Motto: Lev i nuet, vänta inte till i morgon.

Ulrica Nordenfors

Kreativ frisörlärare som varit verksam i branschen sedan 80-talet, kombinerar lärarollen med arbete som delägare på Cruz Hair. Mycket stort intresse för design och ansvarar för skolans Hair Design ämnen.

Motto: Misslyckanden är framgång om vi lär oss av dem.

Noor Holmér

Noor

Lärarassistent

Ida Hurtig

Lärarassistent

Jeanette Ardhus

Jag är en utåtriktad person som älskar djur och natur. Har varit i frisöryrket sedan 1980 talet och brinner fortfarande för alla nyheter i frisörbranchen, som lärare har jag varit sedan 2005 och kombinerar det med arbete på Cruz hair iThn där jag är delägare, en utvecklande kombination.

Motto: Le så blir världen lite vackrare.

Maria Ericsson

Började som frisör 2002 och utbildade mig till frisörlärare 2010, idag kombinerar jag att arbeta som anställd frisör och lärare. Underbart att få utbilda nya kollegor och ge mina elever samma känsla och stolthet över frisöryrket som jag själv har.

Motto: Den som inte lever livet nu, lever aldrig- Vad gör du?

Ansökan

Vill du ta steget mot ett arbetsliv som frisör? Ansök till vår frisörutbildning! Tidigare betyg och erfarenhet som frisör är oviktig, däremot måste du ha ett intresse för att skapa. När din intresseanmälan har tagits emot får du information om utbildningen per telefon.